Blog

Slider

Categories


Arxius


Què és millor, el blanquejament dental o les carilles dentals?

 


 

El somriure és el reflex de la teva personalitat i les dents juguen un paper principal. Tots volem tenir un somriure alineada i radiant, amb una bonica forma i d'acord amb la nostra anatomia facial.

 

“els somriures són importants per a l'autoestima perquè reforcen l'autovaloració”

 

Un dels principals problemes per aconseguir aquest somriure perfecte és el color dels nostres dents. Dents grogues, taques i / o enfosquiment és el motiu pel qual molts dels nostres clients busquen aclarir els tons de les seves peces dentals.

 

Què el causa?

 Una de les principals causes és la manca d'higiene bucal encara que no és l'única. Altres factors que poden provocar una tinció de l'esmalt i provocar el engroguiment a les dents són:

  • Aliments i begudes
  • El tabac
  • Tinció per tetraciclines o altres medicaments
  • Envelliment
  • Traumatismes i cops
  • Endodòncia
  • Etc…

El blanquejament dental és una excel·lent manera d'injectar un reforç de confiança al teu aparença física i el teu benestar psicològic.”

 

Gràcies als avenços en odontologia, més concretament en el camp de l'Estètica Dental, aquests pacients poden optar entre dues solucions per lluir el somriure que sempre han volgut tenir:

  • Blanquejament
  • Carilles dentals

sent tots dos, tractaments destinats exclusivament a millorar l'aparença del somriure perquè la persona se senti a gust amb ella.

 

¿Què és millor, el blanquejament dental o les carilles dentals?

 El blanquejament i les carilles dentals són procediments amb funcionalitats diferents i és el teu dentista de confiança qui ha de recomanar-te un o altre en funció de les necessitats particulars.

  • ¿Cuándo es más conveniente el blanqueamiento dental?  

Mitjançant el blanquejament dental obtenim unes dents més blanques mitjançant l'aplicació d'un agent blanquejant, totalment segur per a les dents, que pot arribar a aclarir diversos tons l'esmalt de les dents.

El blanquejament dental està especialment indicat en pacients amb una bona salut bucodental, que volen aconseguir algun to més blanc en les seves dents.

És efectiu quan les taques a les dents no són molt profundes.

A Blancdental realitzem blanquejaments d'alta qualitat que no espatllen el teu esmalt, a més de ser tractaments molt accessibles econòmicament.

 

Demanar primera visita gratuïta

 

 

 

  • Quan és més adient el tractament amb carilles dentals?

El tractament amb carilles dentals ofereix l'avantatge que podem corregir la mida i forma de les dents, a més d'aconseguir un color més blanc.

Per això el tractament amb carilles dentals és adient quan sigui necessari corregir també aspectes estètics com ara:

     • Dents tortes.
     • Peces trencades.
     • Mal posicions.
     • Formes i tamanys
     • Tancar espai entre les dents o diastemes.

Demanar primera visita gratuïta

 

 

Si quieres saSi vols saber més sobre com aconseguir aquest somriure que desitges, a Blancdental estarem encantats d'oferir-te la teva primera visita gratuïta amb revisió i diagnòstic gratuït, i sense cap tipus de compromís.

T'escoltarem en detall, resoldrem tots els teus dubtes i et farem un pressupost a mida segons les teves necessitats.

 

 

Demanar primera visita gratuïta

Així afecta la salut de les teves genives al rendiment esportiu.

Practicar esport és un hàbit sempre relacionat amb una millor qualitat de vida, amb hàbits més saludables i, en conseqüència, amb no sols una millor salut general, sinó també amb una millor salut bucal.

No obstant això, el nostre cos no sempre està preparat per a oferir-nos els seus millors resultats, perquè pot veure’s afectat per diverses causes poc conegudes però que hem de tenir realment en compte.

I una d’elles és la salut de les nostres genives.

Recentment, la societat espanyola de periodoncia (SÀPIGA), ha demostrat en un informe científic la relació que existeix entre les malalties de genives, com la periodontitis i la gingivitis, i un menor rendiment esportiu.

A nivell general, les malalties periodontals produeixen un procés inflamatori en els teixits bucals que indueixen també una inflamació sistèmica afectant així la salut global del nostre organisme.

Quan, per exemple, observem que les nostres genives estan inflamades i fins i tot a vegades sagnen, en molts casos es deu al fet que existeix una infecció gingival.

Aquesta infecció i la seva inflamació, pot fer-se extensiva a la resta del nostre cos.

D’entre les malalties relacionades amb aquest procés trobem les malalties cardiovasculars (incloent l’infart de miocardi); la diabetis; unes certes infeccions respiratòries com la pneumònia o el EPOC; i fins i tot problemes durant la gestació d’un embaràs que puguin derivar en un part prematur.

Però quan a més som esportistes hem de saber que les inflamacions derivades dels problemes gingivals produeixen:

 • Un major risc d’aparició de contractures musculars
 • Fatiga muscular precoç
 • Recuperacions més llargues de les lesions musculars

Al mateix temps, aquestes afeccions produeixen simptomatologia en forma de molèsties o dolors davant la qual cosa seria interessant preguntar-nos el següent:

Serà igual el meu rendiment esportiu si pateixo algun tipus de dolor?

Afecta la meva sensació de benestar corporal a les meves marques?

Recentment, SÀPIGA i la Fundació del FC Barcelona han realitzat per als seus esportistes una xerrada en la Masia on abordaven aquests temes i on es va veure com la salut bucodental estava estretament lligada al seu rendiment esportiu.

“La disminució del rendiment esportiu provocat per problemes bucodentals es deriva, fonamentalment, de la presència de dolor, pitjor qualitat de vida, menor benestar i l’existència d’inflamació sistèmica”, assenyala el president de SEPA.

També és important destacar que uns certs hàbits relacionats amb l’esport intervenen com a factors de risc en la nostra salut bucal general, entre ells:

 • El consum de grans quantitats de carbohidrats
 • Begudes energètiques excessivament acidificades o ensucrades.
 • Entrenaments intensius que provoquen canvis en els mecanismes immunològics que redueixen la producció salival i que deriven en problemes com la boca seca, que facilita l’aparició precoç de càries.
 • La tensió muscular que acompanya la pràctica d’esport fa que el bruxisme sigui un problema habitual entre els esportistes.

Revisions preventives i cures orals

Si vols tenir o recuperar la teva salut bucodental i si, a més ets esportista i vols que la teva boca sigui la teva aliada en el teu rendiment esportiu l’única cosa que has de fer és realitzar-te revisions bucals orientades a la detecció precoç dels problemes bucals, portar una bona higiene oral a casa i realitzar-te, com a mínim anualment, una higiene bucodental en la teva clínica de confiança.

A més, si ets esportista, és important que tinguis un dentista de confiança que conegui bé quals són les particularitats de l’esport en concret que practiques i que et pugui orientar en les cures particulars que tu puguis necessitar.

En Blancdental, podem ajudar-te amb això i estarem encantats d’oferir-te la teva primera visita gratuïta amb revisió i diagnòstic gratuït, i sense cap mena de compromís.

Així afecta la pràctica del pàdel a la salut de les teves dents.

A un dels nostres últims posts "Així afecta la salut de les teves genives a l'rendiment esportiu" et vam explicar en detall un aspecte clau molt poc conegut que pot impactar de ple en el teu rendiment esportiu.

A aquest article volem donar-te a conèixer com afecta el pàdel a la teva salut bucodental i què pots fer per mantenir l'articulació de la mandíbula i les dents més sanes i fortes mentres gaudeixes d'aquest esport.

Característiques del Pàdel que impacten en la salut oral

 • La potència de força que s'aplica: explosiva / Reactiva.
 • El tipus de velocitat: de reacció, d'acceleració i frenada.
 • El grau de Resistència muscular.

Aquestes característiques intervenen a cada un dels cops i salts, en tots els esprints i accions dirigides a arribar a una bola, no només més ràpid, sinó millor posicionat, per poder realitzar tècnicament el cop apropiat. En totes aquelles capacitats en què es vegi implicat el nostre sistema muscular i esquelètic, es veurà implicada tota la nostra cavitat oral i / o ATM (articulació temporomandibular).

Fractures dentals

Quan tot el nostre cos es prepara per produir un impacte amb nivells tan alts de força en tant poc temps, a la nostra articulació temporomandibular (ATM) es produeix una pressió d'alta intensitat que fa que les dents de la mandíbula pressionin fortament contra les del maxil·lar. És a dir, es genera un apretament dental de moltíssima intensitat. En aquests moments , és fonamental que cap de les nostres peces dentals es trobi afeblides per càries, erosions dentals, abrasions, (...) ja que podria produir-se una fissura o fins i tot una fractura dental. </ Strong> A la mateixa línia, encara que més greu, mentres exercim aquest tipus de pressió dental, s'ha demostrat que els jugadors que tenen moles de el judici incloses (que no han aconseguit sortir de l'os) tenen una probabilitat molt més alta de patir trencament mandibular.

Si vols evitar fractures dentals el millor és jugar fent servir protectors dentals. El dentista prendrà unes mesures exactes de la teva maxil·lar i confeccionarà un protector dental transparent i totalment adaptat a la teva articulació. Utilitzar protector dental, a més d'evitar trencaments dentals, facilitarà la relaxació de la teva musculatura, el que contribueix a reduir les lesions durant els partits.

 

 

Lesions a articulacions

Quan l'esportista pateix algun tipus de maloclusió o desordre en el ATM, o fins i tot si és bruxista, això li provoca unes adaptacions musculoesquelètiques que afecten la postura del cap sobre el coll i, per tant, a la postura en general i sobre tot a la marxa, podent reduir i condicionar el seu rendiment durant les jugades i augmentar el risc de lesions i retardar la curació en cas de lesió.

Al mateix temps, si seqüenciem d'una jugada en la qual el jugador va a colpejar una bola, normalment, primer augmentarà la velocitat d'acceleració per dirigir-se cap a la bola, després frenarà abruptament i tot seguit produirà un cop d'altíssima potència. Durant aquesta breu, però habitual seqüència de moviments durant un partit, el jugador exercirà una ràpida, intensa i curta pressió sobre la seva dentadura que en tots els casos provocarà un patiment dental, gingival i de l'ATM. A els casos que el jugador pateixi maloclusió aquest sofriment serà fins i tot més gran.

Si tens apinyament dental o qualsevol altre tipus de maloclusió, la forma de reduir les lesions articulatòries és resolent mitjançant un tractament d'ortodòncia invisible , que ademés de passar desapercebut, actualment és ràpid, indolor i còmode.

 

L'ortodòncia fixa i els accidents esportius

Finalment, destacar que com es tracta d'un esport on intervenen elements auxiliars en moviment (pilota, pala), hem de tenir especial cura amb els cops que els jugadors puguin rebre per accident, en el cas, sobretot de portar ortodòncies fixes. A aquests casos, un cop a la zona bucal, podria causar el doble de danys dentaris, ossis i gingivals que en un jugador que no els porti. Nosaltres sempre els recomanem als nostres pacients esportistes que duguin a terme tractaments amb ortodòncia amb fèrules, que no només resultarien totalment innocus en cas d'accident, sinó que a més d'exercir de protectors bucals durant els apretamientos dentals. A més, es tracta de fèrules totalment transparents que passen desapercebudes, per la qual cosa és un tractament molt adaptat estèticament i còmode de portar.

 

Què més coses has de saber si ets esportista

Totes aquelles bacteris implicats en les inflamacions i / o infeccions de la cavitat oral poden originar o mantenir infeccions o inflamacions que el jugador de pàdel pugui patir en algun altre lloc del seu sistema musculo-esquelètic. Es genera una disseminació de bacteris patògens, toxines i complexos antigen / anticòs que facilitarà que pateixin més lesions musculars i tendinoses. Sabem que aquelles persones que tenen infeccions a les dents, quists granulomatosos i malalties periodontals pateixen moltes més lesions i contractures musculars.  Quan un esportista explica contínues lesions musculars el primer que cal descartar és una infecció bucal.

Recomanacions de l'odontòleg al jugador de pàdel

 • Realitzar-revisions dentals periòdiques  per descartar càries, desgast dentals prematurs, problemes periodontals i desordres de l'ATM, i detecció i / o control de moles de el judici incloses.
 • Portar una correcta higiene bucal, la qual cosa implica realitzar la tècnica de raspallat dental que recomani el dentista en cada cas i realitzar-se una higiene en clínica com a mínim un cop a l'any.
 • Si el dentista detecta maloclusió valorar dur a terme un tractament d'ortodòncia amb fèrules (Invisalign) per aconseguir una oclusió funcional.
 • Ús de protectors bucals dissenyats pel teu dentista . A farmàcies i botigues especialitzades per a l'esport hi protectors bucals prefabricats o termoformables però que en cap cas estaran adaptats a la mossegada i especificitats de la boca de la persona. Es recomana que ja des de nens, als jugadors se'ls s'acostumi a l'ús dels protectors bucals, com se'ls acostuma a l'ús de casc quan practiquen esports de motor. Els protectors alleujaran els efectes nocius de l'apretament dental durant les jugades i esmorteiran el cop en cas d'accident.

En Blancdental, Clínica dental oficial de l'Circuit Vis a Vis pàdel tour , som més especialistes en odontologia mínimament invasiva , pràctica fonamental en l'odontologia esportiva. T'oferim la teva primera visita gratuïta i sense compromís en què incloem:

– Revisió i estudi complet de la teva boca

– Radiovisiografia d'alta definició

– Diagnòstic i assessorament d'un equip multidisciplinari

Esperem que aquest article hagi estat d'ajuda per a tu. 

 

Quins són els tres Tractaments d’estètica dental més demandats?

Hem detectat que cada vegada són mes les persones que s'acosten a la nostra clínica preguntant-nos què fer per a tenir un somriure més bonic i veure's millor.

D'entre els dubtes més freqüents que ens trobem, les següents són les més habituals:

 • Tenir un somriure més bonic suposarà danyar les meves dents?
 • Aquests tractaments són molt cars?
 • Són tractaments definitius?

Existeixen diferents camins per a arribar a tenir aquest somriure que tant desitges. Per això, és necessari que coneguis cadascun al detall i així puguis saber quin és el més indicat per a tu.

A continuació, et resolem tots aquests dubtes donant-te a conèixer els 3 tractaments dentals més recomanables per a aconseguir somriures esplèndids.

1. Emblanquiment dental

Amb un emblanquiment dental d'alta qualitat s'aconsegueix un somriure més blanc i brillant.

Sempre els expliquem als nostres pacients que atès que les dents, en el seu conjunt, suposen l'espai de color blanc i en moviment més gran de la cara, quan els blanquegem, aconseguim també que tota la cara mostri una aparença més lluminosa.

Les dents, igual que la pell, tenen una superfície porosa i el que fem amb aquest tractament –a través dels agents blanquejadors més apropiats com són el peròxid d'hidrogen i el peròxid de carbamida- és alliberar els micro-porus de les substàncies pigmentantes que rebutgen els aliments, les begudes, el tabac i que es van acumulant amb el temps.

El més important és saber que els emblanquiments d'alta qualitat no danyen el teu esmalt, a més de ser tractaments molt accessibles econòmicamentEl preu mitjà és de 200-300€.

I per si no ho sabies, els emblanquiments poden realitzar-se en la clínica o a casa (ambulatoris). En funció del que estiguis buscant aconseguir, et recomanarem un d'ells.

Els efectes són que les dents mantindran el color aconseguit durant mesos, i en moltes ocasions durant anys, depenent del consum que facis de substàncies que puguin pigmentar.

Si amb el temps, les teves dents comencen a perdre l'aparença inicial, la recomanació és fer una dosi de record.

 1. Ortodòncia

Quan unes dents col·locades incorrectament ens allunyen de tenir el somriure que desitgem, la solució més eficaç i menys invasiva ens l'oferirà l'ortodòncia.

Aquest tractament consisteix a col·locar les nostres dents en els llocs on la naturalesa preveu que realitzaran millor la seva funció.

Aquesta solució suposarà per a nosaltres aconseguir una millor capacitat masticatòria i t'estalvia molts problemes relacionats amb la mala posició com són els problemes periodontals, la predisposició a fer càries i problemes relacionats amb la nostra articulació bucal.

A més de tots aquests beneficis relacionats directament amb la nostra salut, l'ortodòncia ofereix resultats estètics d'alt impacte.

En col·locar les nostres dents en el lloc que els pertany, a més aconseguim que els teixits que descansen sobre les nostres dents, els llavis, també es mostrin més estètics.

Molts pacients ens refereixen que des que es van fer l'ortodòncia noten que els seus llavis són més gruixuts.

En realitat, els seus llavis són els de sempre, el que ocorre és que les dents en bona posició exerceixen d'un millor suport per a aquests teixits que semblaran haver estat emplenats.

El mateix efecte es dóna amb moltes arrugues d'expressió, sobretot amb les típiques a amb el pas del temps es creen sobre el llavi superior.

Actualment, en aquest camp, la solució estètica més demandada és l'ortodòncia invisible mitjançant alineadors transparents.

Nosaltres recomanem Invisalign, que és la solució pionera, la més abalada i amb més casos d'èxit.

El resultat que aconseguirem és perdurable en el temps, la tècnica d'intervenció és mínimament invasiva i econòmicament accessible mitjançant quotes a pagar durant la durada del tractament. En Blancdental pots aconseguir-ho a partir de 80 /mes.

 1. Carilles dentals

Abans      Després       

Les carilles dentals són la solució preferida per aquestes persones que no se senten satisfetes amb l'anatomia de les seves dents.

Això pot deure's a trencaments dentals a conseqüència d'un impacte o per desgast precoç, altres vegades perquè senten que les seves dents són massa petits, estrets, etc...

Les carilles dentals són unes primes làmines que col·locades sobre la superfície de la dent els proporcionaran l'aparença desitjada. A més, aquest tractament ens permet també triar el color de la dent que volem tenir.

Existeixen dos tipus de carillas dentals:

CARILLES CERÀMIQUES

Són fines làmines de porcellana. Proporcionen la forma i el color d'una dent altament estètica i natural. També corregeixen petites mal posicions dentals. Perquè la seva adhesió sigui perfecta, haurem de preparar la dent polint-lo mínimament. I per a mantenir-les en perfecte estat, només és necessari portar una higiene adequada.

CARILLES DE RESINA (O COMPOSITE)

Es realitzen directament sobre la dent, afegint capes d'aquest material, que el doctor anirà modelant fins a aconseguir l'anatomia desitjada. Igual que amb les carilles

ceràmica, s'aconsegueix una millor anatomia i color, així com també poden resoldre petits problemes estètics relacionats amb la mal posició dental. Més enllà de requerir una higiene adequada també necessiten d'un manteniment en clínica, aproximadament anual.

Les carilles ceràmiques tenen un cost més elevat que les carillas de resina. El cost aproximat de les carilles ceràmiques és 600-700 (el del les carilles de resina és de 150-200 €). No obstant això destaquen pel seu resultat estètic, així com per no necessitar de manteniments anuals.

Si vols saber més sobre com aconseguir aquest somriure que desitges, en Blancdental estarem encantats d'oferir-te la teva primera visita gratuïta amb revisió i diagnòstic gratuït, i sense cap mena de compromís.

Si vols saber més sobre com aconseguir aquest somriure que desitges, en Blancdental estarem encantats d'oferir-te la teva primera visita gratuïta amb revisió i diagnòstic gratuït, i sense cap mena de compromís.
T'escoltarem detalladament, resoldrem tots els teus dubtes i et farem un pressupost a mesura segons les teves necessitats.

                                               

 

Estem a:

Carrer Nou, 9,

08401 Granollers,

Barcelona

 

Contacta amb nosaltres:

93 870 66 73

info@clinicablancdental.com

dilluns-divendres09.00-14.00 / 16.00-20.00

 

Segueix-nos: