Triomfa amb la teva higiene dental

Triomfa amb la teva higiene dental

La nostra boca està sempre exposada a tot tipus de bacteris ja bé sigui quan parlem, mengem, bevem … Per això és tan important una bona i correcta higiene i neteja interdental.

“Amb el raspall dental només arribes a netejar el 60% de la superfície de les dents”

Una neteja dental no només consta d’un bon raspallat, ja que aquest només arriba a les superfícies de la dent més grans. Els petits buits de difícil accés existents entre les dents no són accessibles per al raspall de dents. La mida d’aquests espais dependrà de l’edat, la posició dental o si el pacient presenta alguna malaltia bucal (gingivitis, periodontitis). I, per què són tan importants aquests espais? Per que en aquests espais interdentals, que suposen el 60% de la superfície de les dents, es descompon el sucre del menjar, produint àcids que acabaran derivant en càries i / o la malaltia de les genives, en halitosi etc.

Per a aquestes zones tan importants, però de difícil accés, és vital l’ús de:

  • Raspalls interdentals per a espais oberts (la geniva no cobreix tot l’espai interdental)


  • fil dental per a espais tancats (espai interproximal cobert per la geniva o en casos d’apinyament).


– Raspalls interdentals –Un raspall interproximal o interdental té una mida molt més petita que un manual convencional i compta amb un capçal cilíndric.

Hi ha de diverses mesures pel fet que el raspall ha d’introduir-se folgadament, de manera que siguin els filaments, i no el filferro, els que estiguin en contacte amb les dents.S’utilitzen sense pasta de dents, en un moviment horitzontal, mai de cap a peus, de manera suau, sense empènyer ni fer força entre els buits. Després del seu ús han de netejar-se amb aigua i deixar assecar en un lloc net.

– Fil Dental –Hi ha diferents opcions a l’hora de triar el teu fil dental:

    • Diàmetre de gruix (en funció de l’espai que hi hagi entre les nostres dents)
    • Compost per diversos filaments (multifilaments) o compost per només un bri (monofilament). Aquest últim llisca de forma fàcil i senzilla.
    • Amb o sense cera. Els fils dentals encerats contenen un percentatge de fluorur de sodi i agents antibacterians, els quals potencien la protecció contra infeccions bucals.

Més important que el tipus de fil dental que utilitzem és que l’utilitzem diàriament. La freqüència de la neteja és la variable que més incidirà sobre la nostra salut bucal.

La tècnica correcta a l’hora d’aplicar fil dental a la higiene bucal és la següent: s’ha de prendre una porció de fil amb una longitud aproximada de 40 centímetres, el 70% d’aquest fil ha de ser utilitzat per a enrotllar-lo en els dits anulars, utilitzant en si, només, de 2 a 5 centímetres entre els espais existents entre les peces dentals; Farem el lliscament de el fil per les parets externes de les dents en un moviment unidireccional (de dalt a baix). Aquests moviments han de ser summament suaus i delicats ja que a l’forçar el fil, o executar la tècnica de manera brusca, es pot lesionar el delicat teixit que conforma la geniva. Mentre s’avança entre dent i dent ha de rotar el fil per utilitzar porcions netes entre cada espai.

Si tens dubtes, estarem encantats d’ajudar-te perquè aconsegueixis una higiene dental 100% completa.