¿Deixar de fumar? Tot són beneficis …

¿Deixar de fumar? Tot són beneficis …

 


 

És comú pensar que les conseqüències a la boca de fumar són tan sols taques i enfosquiment de les dents i mal alè , però aquests són tan sols els efectes més lleus; el veritable problema està en el que no veiem.

 

“El risc de càncer oral augmenta entre 5 i 20 vegades si ets fumador”

 

Tenir una bona higiene bucal ajuda a prevenir malalties, però no implica que siguem immunes a l'efecte del tabac. La cavitat bucal és una de les localitzacions on més clarament es manifesten els efectes nocius, ja que constitueix el principal canal d'entrada, juntament amb les vies respiratòries, de fum al nostre organisme.

 

 

“Deixar de fumar aporta beneficis per a la salut des del primer dia i es multipliquen de manera progressiva. Cada setmana, mes i any sense consumir tabac, la salut, millora encara més.”

  

 

Principals motius pels quals la teva boca t'agrairà que deixis de fumar:

 

  • Preservar la teva salut bucodental.

Són innombrables els beneficis que aportarà a la teva salut bucodental el deixar de fumar ja que el fumar, a causa del tabac i els seus components, comporta una gran quantitat d'efectes nocius, entre els quals destaquem:

    • produeix una disminució del flux salival </ strong>. La saliva ajuda a mantenir l'equilibri dels bacteris de la boca, i la seva disminució deixa la boca i dents més desprotegits.
    • augmenti el risc de patir malaltia periodontal </ strong>, el que provoca pèrdua d'os i genives al voltant de les dents, deixant al descobert les arrels, que són molt més susceptibles de patir càries. Això, unit a la disminució del flux salival, que per si mateixa protegeix, fa que la incidència de càries en pacients fumadors es dispari. 
    • provoca que augmenti el risc de patir càncer oral </ strong> entre 5 i 20 vegades en comparació amb la població no fumadora. 

  • Sensació de neteja i frescor bucal.

 

Els components nocius que té el tabac generen halitosi o accentuen la que ja es patia. A més d'olor a tabac, aquest potencia la sequedat i irritació de les mucoses de la boca </ strong> i de les vies respiratòries, per la qual cosa no hi ha una correcta oxigenació i es produeix el mal alè.

  

 

  • Un somriure més brillant i bonic

 El tabac és un dels grans enemics del teu somriure ja que tenyeix les dents i fins i tot les pròtesis de les persones que fumen, més que altres substàncies com el cafè o el te.

La nicotina, el quitrà i els seus aditius deixen un dipòsit fosc i altament adherent formant les desagradables i antiestètiques taques, grogues o marrons, en les dents. 

 

Si no vols que el tabac acabi amb el teu somriure, deixa de fumar i gaudeix dels efectes d'una vida més saludable.

No dubtis a dirigir-te a nosaltres per sol·licitar una revisió per comprovar l'estat de la teva boca i consell per solucionar alguna de les conseqüències que actualment puguis patir. El nostre equip, en Clínica Blancdental, estarà encantat d'ajudar-te.